Zwitserland-ski-vakantie

Zwitserland

10 september 2020 Door admin Uit

Skivakantie Zwitserland

De bergen in Zwitserland bieden elke wintersportliefhebber de ultieme skivakantie.

Ski last minute in Zwitserland

De Zwitserse Alpen staan garant voor een geslaagde skivakantie. Of je nu gaat skiën, langlaufen, sneeuwwandelen of snowboarden. De pistes zijn prachtig geprepareerd, er ligt een dik pak sneeuw en ook voor de après-ski ben je hier op de juiste plek.

Populaire plaatsen voor een skivakantie in Zwitserland zijn Saas-Fee, Zermatt, Grindelwald en Veysonnaz.

Bekijk hier alle last minutes naar Zwitserland klik hier >

Bestemmingen in Zwitserland

St. Moritz

Wat valt er nog te zeggen over het wereldberoemde St. Moritz? Wie van drukke winkelstraten, rumoer en kolossale hotels en accommodaties houdt, moet hier beslist naar toe. Bovendien zijn de wintersportvoorzieningen uit de kunst.

Een rustiger wintersportsfeer met wel de gemakken van de stad dichtbij, vindt u in de buurtschap St. Moritz-Champfèr.
St. Moritz is aangesloten op het skigebied van Celerina.

Zermatt

Zermatt is een autovrij dorp, u kunt de auto in Täsch achterlaten en daar overstappen op een bergtreintje. De grote attractie van Zermatt is de besneeuwde Matterhorn. Het centrum heeft veel van zijn sfeer verloren door de bouw van vooral luxe-winkels en accommodatie.

Toch zijn er nog wel huizen in de echte Walliser stijl te vinden.
Zermatt is aangesloten op het skigebied van Breuil-Cervinia (Italië).

Davos

De wereldberoemde wintersportplaats Davos bestaat uit een achttal dorpen. Davos-Platz met zijn uitgebreide winkelmogelijkheden (supermarkten, banken, juweliers enz.) gaat door als centrum.

Het straatbeeld wordt er ‘gesierd’ door dikke bontjassen en ultra-moderne ski-outfits. Een goed gevulde portemonnee is dan ook een voorwaarde voor een verblijf in Davos.
Davos is aangesloten op het skigebied Gotschna van Klosters.

Klosters

Klosters is uitgegroeid van een eenvoudig boerendorp tot een populaire en sfeervolle wintersportplaats met twee kernen: Klosters-Dorf en Klosters-Platz. Platz is de eigenlijke plaats met de belangrijkste voorzieningen, maar ondervindt meer hinder van het verkeer.
Klosters is aangesloten op het skigebied Parsenn van Davos.

Saas-Fee

Saas-Fee is schitterend gelegen aan de voet van de oeroude Feegletsjer. Een goede maar sterk stijgende weg loopt vanuit het Rhônedal omhoog naar het autovrije dorp, de auto blijft achter op een parkeerplaats of in een garage. Saas-Fee maakt een gezellige indruk met de vele houten huizen. De bekendheid van Saas-Fee is in de portemonnee merkbaar.

Verbier

Via de bochtige en vrij steile toegangsweg vanuit La Châble bereikt u Verbier. Opvallend zijn de honderden chalets en chaletvormige toeristenonderkomens, die allen naar het zonnige zuiden gericht staan.
Verbier is aangesloten op het skigebied van Les 4 Vallées.

Gstaad

Samen met zeven nabijgelegen dorpen vormt Gstaad een deels aaneengesloten skigebied, de ‘Gstaad Super Skiregion’, wat ook de naam is voor de streek. Gstaad heeft wereldfaam verworven als druk en mondain wintersportcentrum en is in trek bij beroemdheden. Desondanks is het een sfeervol dorp gebleven.


Gstaad is aangesloten op de skigebieden van Saanen en Rougemont.

Grindelwald

Het drukbezochte Grindelwald is gemakkelijk bereikbaar via Iterlaken en een fraaie route door het bosrijke Lütschinental. Langs de hellende hoofdstraat worden oude, statige hotels afgewisseld door nieuwe appartementen.

Het centrum is compact en levendig en heeft veel winkels.
Grindelwald is aangesloten op het skigebied van Wengen.

Veysonnaz

Veysonnaz is een moderne wintersportplaats op de oosthelling van het Nendaztal, een zijdal van het brede Rhônedal. Het is niet meer dan verzameling van moderne appartementen en chalets aangevuld met de noodzakelijke winkels en restaurants.
Veysonnaz is aangesloten op het skigebied Les 4 Vallées.

Flims

Op een wijd en zonnig terras ligt Flims, dat is onderverdeeld in Flims-Dorf en Flims Waldhaus, beide met een eigen karakter. Het Dorf werd de laatste decennia enorm uitgebreid met nieuwbouw en is zeer omvangrijk en druk.

Walthaus is achtergebleven in de ontwikkeling en ademt nog de sfeer van het oude kuuroord.
Flims is aangesloten op het skigebied van Laax.

Bron: anwb