Bad-Gastein-Oostenrijk

Oostenrijk Gastein-vallei

SPECIALE AANBIEDINGEN

WINTERVAKANTIE PAKKET REIZEN VOOR DE LAAGSTE PRIJZEN

De verbazingwekkende vallei van Gastein ligt in het hart van de Alpen, omringd door de schilderachtige bergen van de Hohe Tauern. 
 
Het belangrijkste pluspunt van de vallei, die de drie resorts verenigt, in zijn diversiteit – afhankelijk van uw voorkeuren, kunt u kiezen voor het gezellige Dorfgastein (misschien zelfs een beetje rustiek, wat volgt uit de naam: Dorf – in het Duits “dorp”), of moderne Bad Hofgastein voornamelijk bekend om comfortabele hotels met zwembaden met thermaal water.
 
Of het oude aristocratische Bad Gastein , waar in het verre 1945 de eerste lift in het dal werd geopend, of in Sportgastein, wiens naam voor zich spreekt. 
 
Sindsdien heeft de ski-infrastructuur van de regio zich ontwikkeld tot 208 km aan loipes en 53 liften. Tussen de afdalingen van alle skigebieden rijden speciale skibussen (van 8:00 tot 18:00 uur), tussen sommige, met name die met betrekking tot Bad Gastein en Bad Hofgastein, en je kunt zelfs bewegen zonder de ski’s af te zetten. 
 
In de vallei brengen de ski liften u naar elke hoogte in het bereik van 830 tot 2700 m boven zeeniveau.
 
De vallei is ook opmerkelijk vanwege zijn geneeskrachtige thermale wateren.
De dagelijkse hoeveelheid water uit 18 bronnen is 4,5 miljoen liter.
 
Een bijzondere factor is de aanwezigheid van radon in water en lucht. Volgens de instructies van de arts worden radonbaden genomen in de spacentra of speciale afdelingen van de spa-complexen in en om de vele hotels.
 
 
SKI INFORMATIE

Kaart Gastein vallei