Frankrijk

Skivakantie Frankrijk

De Franse Alpen zijn ieder jaar weer populair voor een skivakantie. Ook in de winter geldt Vive La France. Dus geniet van die typische Franse gastvrijheid en gastronomie in een winters decor!

Wil je snowboarden of skiën tijdens je skivakantie, dan is Frankrijk een prima bestemming. Je vindt hier uitgebreide pistes hoog in de Franse Alpen wat zorgt voor gegarandeerd sneeuw. Populaire skivakantie bestemmingen zijn Valmorel, Portes du Soleil en Les Deux Alpes. De voorzieningen zijn uitstekend met vele kabelbanen en liften. Natuurlijk geniet je ‘s avonds van de typisch Franse keuken.

Bekijk hier alle wintersportgebieden in Frankrijk skigebieden in Frankrijk wintersport ski last minute

Morzine

Morzine is een drukbezochte wintersportplaats, evenals Châtel, behorend bij ‘Les Portes de Soleil’.
Het levendige centrum ligt in het lager gelegen deel van de plaats, hier zijn tal van restaurants, cafés en winkels te vinden. Via de hellende hoofdweg komt men in het hoger gelegen deel waar bebouwing van recentere datum te vinden is.

Val d’Isère

Net als het buurdorp Tignes is Val d’Isère een vermaard en sneeuwzeker wintersportcentrum. De plaats beschikt over een authentieke, fraai gerestaureerde oude dorpskern, met daaromheen flink uit de kluiten gewassen nieuwbouw en buitenwijken, deels aangepast aan de oude Savoyaardse stijl. Val d’Isère is aangesloten op het skigebied van Tignes.

Tignes

Tignes bestaat uit de moderne skistations Les Boisses, Le Lac, Val Claret en Le Lavachet. Het oorspronkelijke Tignes- Les Brevières ligt op 1550 meter en ademt nog de sfeer van een authentiek dorp. Het tegenovergestelde geldt voor de overige woonkernen. De betonnen skyline is hier vaak nadrukkelijk aanwezig. Maar functioneel is het beslist wel en daar is het de meeste “skifreaks” tenslotte om te doen.

Val Thorens

Val Thorens is de hoogstgelegen wintersportplaats in de Alpen. Het is niets meer of minder dan een verzameling moderne appartementen en hotels, aangevuld met winkels en eetgelegenheden.  Het geheel oogt hoog en kolossaal, maar gelukkig is er veel hout als bouwmateriaal gebruikt. Auto’s zijn uit den boze en worden naar een parkeerplaats verbannen.
Val Thorens is aangesloten op het skigebied Les Trois Vallées.

wintersport-val-thorens-frankrijk

Les Deux Alpes

Het skistation Les Deux Alpes bestaat uit twee woonkernen die in de loop der tijd zijn vergroeid tot een langgerekte plaats. Door de jaren heen zijn nogal wat verschillende bouwstijlen toegepast wat de uitstraling van de plaats niet ten goede is gekomen. Liften en pistes liggen vrijwel altijd vlak bij de accommodatie.
Les Deux Alpes is aangesloten op het skigebied van La Grave.

Alpe- d’Huez

Alpe d’Huez geniet internationale vermaardheid vanwege zijn zonnige en sneeuwzekere ligging. De plaats is opgetrokken in een zakelijke, moderne stijl en men vindt er een bonte mengeling van hotels, appartementen, winkels, restaurants en bars. Het centrum met de vele uitgaansgelegenheden en winkels is altijd druk bezocht.
Alpe d’Huez is aangesloten op skigebieden van Auris-en-Oisans, Huez-en-Oisans, Villard-Reculas en Vaujany.

La Plagne

La Plagne is een verzamelnaam voor zes skisations met liften en pistes voor de deur. Het oudste gedeelte heet Plagne-Centre en bestaat uit flats en lagere appartementsgebouwen. Aime-la-Plagne en Plagne-Bellecôte bieden ongeveer dezelfde aanblik. Plagne-Villages heeft iets meer sfeer, maar kan niet tippen aan Belle-Plagne en Plagne 1800, waar traditionele materialen, zoals hout en natuursteen voor sfeervolle appartementsgebouwen en chalets zorgen.
La Plagne is aangesloten op de skigebieden van Montchavin, Les Coches en Champagny.

Les Arcs

Les Arcs bestaat uit drie gedeelten met namen overeenkomstig met de hoogte waarop ze liggen: Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Het zijn futuristische aandoende centra met bebouwing die bestaat uit kolossale appartementencomplexen en een enkel hotel, dat niet van de rest te onderscheiden valt. De dorpen zijn dan ook uitsluitend neergezet voor het gemak van de alpineskiër.
Les Arcs is aangesloten op de skigebieden van Peisey Nancroix en Villaroger.

Les Menuires

Les Menuires is een duidelijk voorbeeld van een in de jaren zestig gebouwd skistation: zeer modern, zeer functioneel en zeer gunstig gelegen ten opzichte van het skigebied. Onvermijdelijk horen hier echter ook de fantasieloze flatgebouwen bij. Deze staan in hoefijzervorm; aan de buitenzijde vinden we parkeerplaatsen en aan de binnenzijde de vertrekpunten van de liften.
Les Menuires is aangesloten op het skigebied Les Trois Vallées.