frankrijk-ski-vakantie-wintersport

Frankrijk

17 september 2020 Door admin Uit

Wintersport Frankrijk – Uitgebreide skigebieden

De perfecte ski last minute vakantie deal boek je deze winter naar de Franse Alpen. Sneeuwzeker skiën en honderden kilometers aan pistes tot je beschikking.

Bij een ski vakantie naar Frankrijk is het een van de eerste dingen waar je aan denkt: de prachtige, uitgebreide skigebieden. En deze skigebieden behoren ook nog eens tot de hoogstgelegen skigebieden van Europa. Een mooi voorbeeld hiervan is skigebied Les Trois Vallées, waarin ook het hoogstgelegen dorp van Europa ligt, Val Thorens.

Typisch in Frankrijk is ook dat de skigebieden veelal aangesloten zijn, waardoor je soms wel honderden kilometers piste tot je beschikking hebt. Hier vind je pistes voor elk niveau en hoef je geen dag dezelfde pistes te pakken. Les Trois Vallées, maar ook Les Portes du Soleil doen zeker niet onder voor de grootste skigebieden ter wereld.

Met meer dan 600 kilometer aan pistes worden beide gebieden tot een van de grootste aaneengesloten skigebieden ter wereld gerekend. Vanwege de hoge skigebieden is een skivakantie naar Frankrijk ook erg sneeuwzeker. Vele skigebieden beschikken over 1 of meerdere gletsjers, waardoor het wintersportseizoen eind november begint en pas eindigt in april of zelfs mei!

Wintersport Frankrijk – Après-ski

Heel veel mensen zullen zeggen dat de echte après-ski in Oostenrijk is uitgevonden, maar Frankrijk doet er tegenwoordig niet veel meer voor onder. Wel is de après-ski net even wat anders ingericht. Zo sta je in Oostenrijk vanaf een uur of 4 in de middag hossend in de bar, in Frankrijk begint het veelal vanaf een uur of 10 en ga je de hele nacht door.

De après-ski plaats bij uitstek is Val Thorens (waar de après-ski overigens ook al in de middag begint). Andere grote après-ski dorpen zijn Les Deux AlpesTignes, Van de Tour De France bekend Alpe d’Huez en La Plagne. Een populaire feest bar in Frankrijk is de Yeti bar. Deze vindt je in St. Sorlin d’ArvesSt. Francois Longchamp en Risoul.

Een wintersport naar Frankrijk is een vakantie voor iedereen. De uitgestrekte en diverse skigebieden bieden voor elk type wintersporter wat wils.

Wintersport Frankrijk – Accommodaties

Met een last minute skivakantie naar Frankrijk heb je de auto of skibus vaak de hele vakantie niet nodig. Veel Franse dorpen zijn speciaal voor de wintersport gebouwd, zoals bijvoorbeeld Flaine en Les Menuires en liggen dus midden in het skigebied en bij de skiliften/pistes en hebben veel ski in/ski out accommodaties. Een nadeel is dat wintersportdorpen als paddestoelen uit de grond schoten en vaak sfeerloos waren.

Inmiddels beseffen ook de Fransen gelukkig dat sfeer veel goeds doet. Zo bestaan bijvoorbeeld de dorpen Morzine en La Toussuire voornamelijk uit knusse chalets waarbij veel hout is gebruikt.
Een wintersport naar Frankrijk is in vergelijking met andere landen goedkoop. Daarnaast zit ook je skipas inclusief in de reissom.

Let er op dat minimaal 1 iemand van het reisgezelschap ouder moet zijn dan 18 jaar wil je op wintersport gaan naar Frankrijk (wettelijk verplicht).

Let op dat de prijzen in de berghutten aan de hoge kant kunnen zijn. Wil je de prijs drukken, dan kun je natuurlijk zelf een lunch meenemen.

Wintersport Frankrijk – Tal van events

Overal in de Franse Alpen worden spectaculaire events georganiseerd. De meest bekende is Dutchweek in Val Thorens. Maar ook Rock the pistes en the Pipe Ground festival in Les Portes du Soleil, Snowpride in Tignes en Festi Val Tho en het Poederbaas Freeride Festival in Val Thorens zijn jaarlijks terugkerende events.

Wintersport Frankrijk – De reis er naartoe

Er zijn verschillende manieren van vervoer om je vakantiebestemming in Frankrijk te bereiken. De meeste wintersporters kiezen nog altijd voor de vrijheid van de auto. Dit is vaak voordeliger en je kunt zelf bepalen hoe laat je weggaat. Wanneer je met de auto naar Frankrijk reist, is het goed om te weten dat je op veel Franse snelwegen tol moet betalen en dat je rond sommige steden moet beschikken over een milieusticker.

Wil je snel op de latten staan? Kies dan voor een vliegreis naar de Alpen! Met het vliegtuig bereik in korte tijd de luchthaven van Chambéry, Genève, Grenoble en Nice en kun je vaak nog dezelfde dag op de piste staan.

Wil jij last minute op wintersport naar Frankrijk? Bekijk dan alle last minutes Frankrijk.

Bron: Sunweb wintersport