Duitsland-wintersport-ski-vakantie

Duitsland

10 september 2020 Door admin Uit

Skivakantie Duitsland

Heb je geen zin om heel ver te rijden voor je volgende skivakantie? De sneeuw in Duitsland is dichtbij zoals het Sauerland. Dat is heel goed te doen, zelfs voor een skivakantie van een paar dagen. Andere populaire gebieden voor een skivakantie verder weg in Duitsland zijn de Eifel, Harz, Zwarte Woud en Beieren.

Een skivakantie in Duitsland kiezen

Voor een korte skivakantie in Duitsland hoef je niet ver te rijden. Vanaf Utrecht is het ongeveer 3 uur rijden en dan ben je al in het Sauerland. Hier vind je populaire skivakantie bestemmingen zoals Willingen en Winterberg, ideaal voor een lang weekend op de latten. Wil je een langere skivakantie in Duitsland, kies dan voor plaatsen als Garmisch-Partenkirchen voor een skivakantie met olympische allure of voor Reit im Winkl of Oberstdorf. Deze plaatsen liggen al tegen de Oostenrijkse skigebieden aan.

Bekijk hier alle vakanties naar Duitsland >

Bestemmingen in Duitsland

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen is de bekendste wintersportplaats van Duitsland en ligt aan de voet van de Zugspitze, met zijn 2963 m de hoogste berg van Duitsland. Er heerst een echte wintersportsfeer. Het centrum wordt opgefleurd door fraaie muurschilderingen op oude huizen en talloze winkels.

Winterberg

Winterberg in het Sauerland ligt lekker dichtbij Nederland en is een ideale bestemming voor een korte wintersportvakantie. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in kunstmatige besneeuwing en moderne skiliften waardoor het skigebied ineens een stuk interessanter is geworden. Het kan er in weekenddagen flink druk zijn. Winterberg is een goede plaats om eens bobslee- of skispringwedstrijd mee te maken. Wandelaars en langlaufers vinden hier goede mogelijkheden.

Oberstdorf

Oberstdorf is een van de beroemdste Duitse wintersportplaatsen en doet qua sfeer niet onder voor gerenommeerde Oostenrijkse wintersportoorden. Behalve een behoorlijk scala aan pistes kent Oberstdorf talrijke grote wintermanifestaties zoals het Vierschanzentoernooi rond de jaarwisseling.
Oberstdorf is aangesloten op het skigebied Kanzelwand van Riezlern (Kleinwalsertal / Oostenrijk).

Reit im Winkl

Reit im Winkl is gelegen tussen de beboste bergen aan de voet van de Chiemgauer Alpen, niet ver van de Tiroolse grens. Het dorp biedt een mengelmoes van oude boerderijtjes en pensionnetjes enerzijds en moderne huizen anderzijds. Deze zijn echter zoveel mogelijk aan de authentieke stijl aangepast, zodat het geheel een gemoedelijke sfeer ademt.
Reit im Winkl is aangesloten op het skigebied Steinplatte van Waidring (Oostenrijk).

Lenggries

Fraai gelegen dorp aan de rechteroever van de Isar in de zogenaamde ‘Isarwinkl’. Lenggries is een van de leukste winter verblijfplaatsen in Zuid-Duitsland. De 60 kilometer die dit dorp scheiden van München worden in het weekend door vele “Münchner Skifahrer’ overbrugd voor een dag skiplezier.

Feldberg

Het dorp Feldberg is vernoemd naar de hoogste berg van het Zwarte Woud. Het is een gezellig ongecompliceerd familie skigebied dat nog barst van de lokale folklore. Niet alleen skiërs vinden hier goede mogelijkheden, ook langlaufers en wandelaars hebben het hier goed naar de zin. Wel even de sneeuwberichten in de gaten houden.

Hindelang-Oberjoch

Het gezellige Hindelang vormt samen met vijf andere gehuchten één gemeente, waarvan Oberjoch voor de wintersport de belangrijkste is. Vanuit de plaats voert een circa tien kilometer lange, stijgende en zeer bochtige weg naar het skicentrum Oberjoch.

Willingen

Willingen ligt in het Sauerland, dichtbij Nederland. Een gezellige winkelstraat en veel cafés zijn in het centrum te vinden. De Ettelsberg, de huisberg van Willingen, wordt bereikt via een moderne cabinelift. Verstandig is het om kort voor vertrek te informeren naar de actuele sneeuwtoestand. De plaats kan niet vergeleken worden met de populaire wintersportplaatsen in de Alpen. Het is meer een leuk tussendoortje. Vanwege de korte reistijd is Willingen ideaal voor een (lang) weekend.

bron: anwb